Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Igor Dodon despre majorarea tarifelor la transport în Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori, 09 octombrie 2019
Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou „episod” din seria ”Președintele răspunde” a fost publicat în această dimineață de președintele țării, Igor Dodon. Iată ce spune despre majorarea tarifelor la transport în Capitală.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Tarifele la transportul public în Chișinău, nu vor fi majorate. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe platforma online de comunicare cu cetățenii.

Iulian Postică - Sputnik Moldova
Tarife noi la transportarea pasagerilor: Condițiile stabilite de autorități - Detalii

Șeful statului a răspuns și la întrebările cetățenilor cu privire la o posibilă majorare a tarifelor pentru călătorie în transportul din public din Chișinău. Dodon a subliniat că a discutat despre asta cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care la fel a negat orice majorare de acest gen.

Ce ține de prețurile majorate la transportul interurban, Dodon a venit cu următoarea precizare.

„Ultima actualizare a tarifelor a fost în 2013, adică cu 7 ani în urmă. În această perioadă însă s-a majorat prețul la combustibil, prețurile pentru reparația automobilelor, impozitele pe care trebuie să le plătească transportatorii. Inițial a fost cerută majorarea tarifelor de două ori. Am refuzat categoric un astfel de preț”, a declarat Igor Dodon.

Ce se întâmplă în 2020 cu autobuzele care nu asigură confortul: Decizia autorităților>>>

Dodon mai spune că transportatorii vor trebui să motiveze ultimele majorări prin oferirea condițiilor bune de călătorie. În acest moment, aceștia trebuie să treacă un test de calitate a unităților de transport, până la 1 februarie. Dacă nu se vor conforma cerințelor Guvernului, vor reveni la prețurile vechi.

Fluxul de știri
0