Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din Capitală, un vis?

© SputnikVictor Chironda
Victor Chironda - Sputnik Moldova
Abonare
Motivul pentru care implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din capitală bate pasul pe loc.
Implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din Capitală, un vis?

Sistemul de taxare electronică ce urmează să fie implementat în transportul public din capitală este departe de modelele folosite în orașele europene. Mai mult, pe lângă faptul că sistemul este învechit, implementarea acestuia este tergiversată din motiv că autoritățile municipale nu au experți capabili să implementeze un astfel de proiect. Declarația aparține specialistului în dezvoltare urbană Victor Chironda și a fost făcută în Studioul Radio Sputnik Moldova.

„Eu le-am dat o serie de recomandări, analiză cum se întâmplă în alte orașe. Și le-am spus că ceea ce voiau ei să facă la acea etapă este depășit și nu are sens. Deci, noi implementăm un sistem care a fost implementat în orașele europene cu 10-15 ani în urmă. Acest sistem mai este prezent în orașele unde s-a implementat pentru prima dată. Restul, sunt în bază de card. Acum totul se face computerizat, nu mai umblă lumea cu bilete și cu masini de vânzare a biletelor", spune Victor Chironda.

Întrebat de ce implementarea acestuia este tergiversată, Chironda a răspuns: „Acest proiect a rămas să fie suspendat, deoarece în Primărie nu există capacitate și experiență. Trebuie regândit întreg sistemul de transport din oraș".

Fluxul de știri
0