Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri sporite de securitate la Aeroportul Chișinău din cauza coronavirusului - detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьО том, сколько продлится усиленный режим контроля, пока что не сообщается
О том, сколько продлится усиленный режим контроля, пока что не сообщается - Sputnik Moldova
Abonare
În Italia, unde se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești, este afectată de coronavirus. Pentru că zilnic din această țară se întorc numeroși oameni cu avionul, administrația Aeroportului de Chișinău a întreprins măsuri sporite de securitate.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Administrația Aeroportului Internațional Chișinău întreprinde toate măsurile necesare pentru a dezinfecta încăperile aerogării. Asta a declarat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al aeroportului Rodica Rusu, fiind rugată să ofere un comentariu privind izbucnirea focarelor de coronavirus în Italia.

”Întreprindem toate măsurile sanitare, de dezinfecție. Și Poliția de Frontieră este implicată în acest procesul de control și informare a cetățenilor”, a declarat Rodica Rusu. Ea a precizat că în cazul în care pasagerii prezintă simptome de răceală sau viroză, sunt supuși unor verificări suplimentare. 

”Administrația aeroportului întreprinde măsuri sporite de securitate pentru a ține situația sub control - dezinfectează zonele în care au acces pasagerii. Suntem asigurați cu toate mijloacele de dezinfecție necesare”, a mai declarat Rodica Rusu. 

Menționăm că în Italia se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești din lume. Cetățenii stabiliți în această țară deseori se întorc acasă cu avionul. 

Девушка в маске в Токио  - Sputnik Moldova
În sfârșit a devenit clar: Cum a ajuns să se răspândească virusul ucigaș din China

Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene precizează că Ambasada Republicii Moldova la Roma, precum și consulatele de la Milano și Padova țin în permanență legătura cu autoritățile italiene, care gestionează situația de criză legată de răspândirea coronavirusului. Instituția a venit cu o recomandare pentru moldovenii stabiliți în această regiune a Italiei. 

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect” - se precizează în comunicatul de presă al MAEIE.

Instituția precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora

MAEIE reiterează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale

  • Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091
  • Consulatului General de la Milano +393206108989
  • Consulatului Genral de la Padova +393805905331
  • Centrului de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul Italiei s-a înrtegistrat un focar de coronavirus.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Panică la Londra: Persoană cu coronavirus, participantă la un summit cu 250 de invitați
În doar o zi s-au îmbolnăvit 15 persoane, iar în ajun alte trei au fost infectate. În prezent, în Italia sunt peste 100 de persoane contaminate.

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

În orașele afectate de epidemie sunt interzise manifersațiile publice, inclusiv competițiile sportive, precum și activitățile comerciale, cu excepția vânzării mărfurilor de primă necesitate. 

Fluxul de știri
0