Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Panică la Londra: Persoană cu coronavirus, participantă la un summit cu 250 de invitați

© REUTERS / Toby MelvilleТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
La Londra s-a declanşat panica după ce s-a aflat că cel de-al nouălea pacient confirmat cu coronavirus în Marea Britanie a participat la un summit desfăşurat în centrul Londrei, cu câteva zile înainte de a merge la spital.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. O chinezoaică s-a aflat printre cei 250 de invitați la un summit legat de transporturi, care a avut loc luni la Londra, la Centrul QEII din Westminster. După trei zile, aceasta a mers la spitalul Lewisham, într-un Uber, potrivit express.co.uk. 

Ulterior, Public Health England le-a transmis o scrisoare tuturor celor care au participat la eveniment, avertizându-i cu privire la riscurile de contaminare.

Medicii le-au recomandat invitaţilor să se autoizoleze timp de două săptămâni dacă prezintă simptome.

Printre participanţii la summit s-au aflat Lilian Greenwood, parlamentar din Nottingham South, și Gareth Powell, șef la Transporturi pentru rețeaua de autobuze din Londra. De asemenea, contul de Uber al şoferului a fost suspendat temporar.

Сотрудница аэропорта в маске и перчатках до проверки пассажиров в Риме  - Sputnik Moldova
Primul cetățean român, depistat cu coronavirus

Pe glob se răspândește rapid panica din cauza epidemii de coronavirus de tip nou. Vineri, o companie aeriană a fost forțată să își ceară scuze de la clienți, după ce un anunţ scris în coreeană îi ruga pe pasageri să nu folosească toaleta dintr-un avion care zbura de la Amsterdam la Seul.

O persoană de la bord a fotografiat anunţul scris de mână care spunea: „toaletă numai pentru membrii echipajului”. Imaginea cu anunţul, postată pe Twitter, a stârnit reacţii de indignare din partea utilizatorilor.

Compania aeriană a fost acuzată că a discriminat pasagerii din Coreea de Sud, deoarece anunţul a fost scris numai în limba lor.

De asemenea, China a anunţat că 1.716 lucrători medicali au fost infectați cu coronavirus până în prezent, fiind înregistrați și șase morți. Peste 87% dintre lucrătorii medicali infectați se află în Hubei, provincia din epicentrul focarului.

În total, peste 60.000 de persoane au fost infectate de coronavirus şi s-au înregistrat aproape 1.400 de morți.

Fluxul de știri
0