Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În sfârșit a devenit clar: Cum a ajuns să se răspândească virusul ucigaș din China

© AFP 2022 / Charly TriballeauДевушка в маске в Токио
Девушка в маске в Токио  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de știință din China au aflat cum a ajuns să se transmită noul tip de coronavirus de la om la om.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Tranmiterea coronavirusului de la om la om a început după ce virusul ucigaș a ajuns la o piață de pește din Wuhan la sfârșitul anului trecut. De acolo, maladia a început să se răspândească în toată țara. La această concluzie au ajuns cercetătorii Academiei de știință a Chinei, transmite RIA Novosti.

Усиление санитарно-карантинного контроля в аэропортах - Sputnik Moldova
Alarmant: Încă un caz de deces provocat de coronavirus înregistrat în Europa

”Noul tip de coronavirus a ajuns la piața de pește ”Huanani” din altă parte și s-a extins cu repeziciune în perimetrul pieței și în afara lui”, se arată într-un comunicat al cercetătorilor.

Oamenii de știință au mai aflat că răspândirea maladiei s-a produs pe cel puțin trei căi. Ei au stabilit că un oarecare ”pacient zero” ar fi putut infecta pe cineva în pața cu pricina, care este plină de pește și fructe de mare păstrate nu în cele mai bune condiții sanitare, care a reprezentat un mediu favorabil pentru răspândirea virusului ucigaș printre oameni. 

Până în prezent, în întreaga lume s-au îmbolnăvit de coronavirus aproape 78 de mii de oameni, iar 2362 de persoane au murit din această cauză. 

Fluxul de știri
0