Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Analist politic: Va reveni sau nu Vlad Plahotniuc în politica din Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorVlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip
Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul politic Igor Volnițchi și-a exprimat opinia pentru Sputnik Moldova referitor la separarea Partidului Democrat din Moldova și eventuala revenire a lui Vlad Pahotniuc în politica din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Vlad Plahotniuc rămâne în continuare interesat de viața politică din țara noastră, dar nu se va implica în vreo formațiune politică. Declarațiile au fost făcute pentru Sputnik Moldova de analistului politic, Igor Volnițchi.

Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Politică
Colaborarea pe viitor între PSRM și PDM: Declarația deputatului Vasile Bolea

Acesta consideră că divizarea Partidului Democrat este o acțiune benefică pentru ambele tabere întrucât un partid politic nu se poate dezvolta dacă există disensiuni în interiorul lui. 

”E ceva benefic pentru ambele tabere din punctul de vedere că această luptă pe interiorul partidului nu permitea formațiunii să se dezvolte, să facă careva mișcări înainte. Acum, fiecare va fi pe cont propriu și va demonstra ce poate în politica din Republica Moldova ”, a declarat pentru Sputnik Moldova analistul politic Igor Volnițchi.

Analistul politic s-a referit și la posibilitatea ca și alți membri ai PDM să adere la grupul lui Andrian Candu ”Pro-Moldova”. Acesta a declarat că, din discuțiile pe care le-a avut cu politicianul, ar exista mai mulți deputați care nu ar mai dori să regăsească pe lista PDM.               

”Domnul Candu nu excludea o asemenea posibilitate, chiar ieri am participat împreună la o emisiune și dumnealui a spus acest lucru. El mai spunea că în Partidul Democrat ar fi existat și alți deputați care și-au dorit să părăsească rândurile formațiunii, dar s-au răzgândit în ultimul moment. Rămâne să vedem dacă este așa cum spune domnul Candu”, a declarat pentru Sputnik Moldova analistul politic Igor Volnițchi. 

Igor Volnițchi exclude posibilitatea ca Vlad Plahotniuc să revină în politica din Republica Moldova. Acesta consideră că fostul politician urmărește evenimentele din Moldova, dar nu este momentul oportun să se implice în vreo formațiune politică. 

Заседание Парламента  - Sputnik Moldova
Politică
Deputații care au părăsit PDM au constituit un nou grup parlamentar - cum se numește

”Cred că Vlad Plahotniuc rămâne în continuare interesat de politicul din Republica Moldova. Nu cred că în viitorul apropiat va mai face pași concreți în politica din Republica Moldova. Cel mai probabil, politica îl interesează prin prisma unor interese pe care le are dumnealui personal, familia sa, dar nu prin prisma unor proiecte politice. Evident că va urmări cu mare atenție ce se va întâmpla în Republica Moldova”, a declarat analistul politic. 

Amintim că șase deputați PDM au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Aceștia au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar Pro-Moldova. 

Potrivit lui Candu, la această decizie s-a ajuns după ce au apărut „multe disensiuni în Partidul Democrat”. Acesta a mai spus că un grup mai mare era determinat să iasă din Partidul Democrat. Fostul președinte al Parlamentului a subliniat că noul grup parlamentar va susține inițiativele Blocului ACUM, în special cele ce țin de continuarea vectorului european al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0