Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații care au părăsit PDM au constituit un nou grup parlamentar - cum se numește

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента  - Sputnik Moldova
Abonare
Cei șase deputați care au părăsit ieri Partidul Democrat din Moldova au constituit astăzi, așa cum au anunțat anterior, un nou grup parlamentar.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc, care au părăsit ieri rândurile Partidului Democrat, au constituit astăzi grupul parlamentar ”Pro-Moldova”.

Anunțul a fost făcut la ședința plenară de astăzi de către deputatul Sergiu Sîrbu. Democratul Dumitru Diacov  i-a luat peste picior pe foștii săi colegi de partid.

”Le dăm undă verde să plutească pe valurile apelor murdare ale politicii moldovenești”, a declarat deputatul.

Dumitru Diacov a mai anunțat că în locul lui Vladimir Cebotari vicepreședinte al fracțiunii PDM a fost numită Svetlana Rotundu. Iar funcția de secretar al fracțiunii PDM, care anterior a fost deținută de Sergiu Sîrbu, i-a revenit acum democratului Igor Vremea.

Ieri Andrian Candu a lăsat să se înțeleagă că, la învestirea Guvernului Ion Chicu, asupra democraților s-au făcut presiuni ca să susțină prin vot guvernul minoritar al socialiștilor. 

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Candu: ”L-am sunat aseară pe Plahotniuc” - cum a apreciat intenția de a părăsi PDM

”Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a făcut multe proiecte bune pentru oameni, dar a făcut și unele greșeli pe care trebuie să le recunoască. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi Partidul Democrat în opoziție sau este la Guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una și nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde se află astăzi formațiunea”, a remarcat fostul președinte al Parlamentului. 

Candu a sugerat că și alți membri PDM s-ar putea alătura noului grup parlamentar. Ulterior, președintele PDM, Pavel Filip, a organizat o conferință de presă și a declarat că decizia celor șase deputați de a pleca din partid este una regretabilă, dar previzibilă, iar motivele adevărate sunt altele decât cele anunțate public.

„Le-a fost mult mai ușor atunci când în Partidul Democrat deciziile erau luate doar de o singură persoană și totul era absolut bine și regizat”, a declarat Filip. 

Pavel Filip a confirmat că între reprezentanții PDM există anumite diferențe de viziune, doar că acestea nu sunt legate de vectorul pe care trebuie să-l parcurgă țara noastră și anume cel european. Liderul PDM a negat că ar fi existat presiuni din partea socialiștilor asupra deputații democrați.

Fluxul de știri
0