Ambasadorul SUA, declarație de om cu mintea ”volatilă” - trebuia consultat de un psiholog

© Photo : Facebook / U.S. Embassy BucharestAdrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România
Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România - Sputnik Moldova
Abonare
Adrian Zuckerman folosește limba română pentru a bate câmpii – în loc să dea dovadă că vrea binele românilor, aruncă bazaconii panicarde

Marea dezamăgire a relației româno-americane, ambasadorul Adrian Zuckerman, se ține de când a sosit în România de declarații care îi fac pe români să-l regrete pe Hans Klemm.

Peter Michalko  - Sputnik Moldova
Moldova, o mică colonie la marginea Europei – Iată de ce Michalko ne face cu degetul
Decis parcă să facă rating precum serialul Elodia, Zuckerman a comis o nouă declarație, care ne face să ne întrebăm cât se poate de serios dacă audierea din Congres nu trebuia precedată de una la un psiholog.

Adică încep să am certitudinea că, neobișnuit cu funcția diplomatică, ambasadorul are momente de trac, de timiditate, poate chiar de panică, iar atunci mintea i se ”volatilizează” și spune gogomănii. Mari! Din ce în ce mai mari!

De exemplu, ieri a fost la Baza Aeriană Câmpia Turzii, unde a lăudat dronele MQ-9 Reaper staționate acolo. Asta e ok, dar ambasadorul SUA s-a apucat să comită avertismente absurde, menite să bage panică în români!

Concret, în opinia lui Zuckerman regiunea în care se află și România ”a devenit mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”.

Iată declarația care dă certitudinea unor nereguli la mansardă (sursa declarației Mediafax). 

”De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a spus Zuckerman.

Serios, dronele au capacitatea de ”a înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune”?! Poate în Battlestar Galactica… sau în mintea lui Zuckerman! Mai bine spunea că dronele sunt la fel de ”vizionare ca Iohannis și Orban” – era mai puțin absurd!

Dar cea mai tare e aia cu regiunea ”devenită mai volatilă”?! Cum adică o regiune să fie volatilă și să devină chiar ”mai volatilă”? Se evaporă? Vor americanii să dea cu nucleara, așa cum amenința Trump Coreea de Nord?

De fapt, România ar trebui să-i dea o replică și să contrazică această afirmație panicardă, pentru că interesul nostru e să atragem investitori aici, nu să-i sperie Zuckerman cu ”volatilizarea” lui!

Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж в полицейском автомобиле (11 апреля 2019). Лондон - Sputnik Moldova
Un grup de 117 medici denunță tortura la care este supus Julian Assange
Apoi, iată afirmația referitoare la ”agresiunea crescută a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră” - la ce se referă? Ce exemplu concret de ”agresiune crescută” are ambasadorul?!

Reamintim că încă din 2014 afirmații despre „agresiunile iminente” pe care Rusia le pune la cale sunt promovate de (i)responsabili NATO, de politicieni americani și mass media afiliată dezinformărilor acestora (vezi și cazul minciunii armelor chimice ale lui Saddam, aruncată publicului printr-un celebru cotidian din New York). Dar… nimic! Rusia nu a ”agresat” pe nimeni, deci ceilalți au mințit! Și o fac în continuare!

De aproape 6 ani de când se minte pe această temă lumea care raționează s-a convins că singura agresiune a fost făcută de SUA în Siria, unde au antrenat și înarmat trupe care să dea jos puterea legală de la Damasc.

O tentativă de lovitură de stat a avut loc și în Turcia, capii fiind chiar piloți antrenați de NATO – și motivați ideologic de un personaj care și-a găsit refugiu și sprijin în SUA.

Lavrov: SUA creează premise pentru amplasarea rachetelor în Europa, Asia și Oceanul Pacific - Sputnik Moldova
Video
Lavrov: SUA creează premise pentru a-și amplasa rachetele în Europa și Asia
Nu mai vorbesc de supunerea la presiuni și amenințările SUA la adresa RPD Coreeană, Iran sau Venezuela, doar pentru că aceste țări doresc să-și urmeze drumul ales, nu pe care îl impune SUA!

Am adus aminte, pe scurt, de situații din ultima vreme care arată cine se ocupă de agresiuni și imixtiuni fățișe în lume, inclusiv în zone apropiate de România.

De fapt, și în România putem vorbi de o imixtiune fățișă a SUA, atât timp cât se trimit supervizori pe Justiție (fără să avem o obligație în acest sens!), iar în plină criză politică și în preambulul campaniei electorale ambasadorul face campanie liderilor unei grupări politice, în cazul de față Iohannis (șeful de facto al PNL) și Orban!

Revenind la vizita la Câmpia Turzii, ambasadorul a precizat că ”aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa” și că SUA ”au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani”.

Faptul că aici NATO face antrenamente nu e deloc o fericire pentru mediu, dar asta nu se mai consemnează – și poate că SUA ar trebui să aloce o sumă României pentru compensarea efectelor asupra naturii.

Apoi de 14 milioane… Păi e o glumiță față de miliardele alocate de România pe rachete, avioane și diverse mașinării, îmbogățind firma americane! Stop, greșit, firmele americane sunt suficient de bogate – de îmbogățit o fac politicienii americani – vezi de exemplu cazul Fondul Proprietatea dezvăluit de SR Stănescu.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a mai tras o ”perversă”:

”Trebuie să decidem să rămânem împreună şi să continuăm să construim pe baza puternicei cooperări de care ne bucurăm, pentru a-i împiedica pe alţii să provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi, ca să îşi poată extinde influenţa malignă şi mai departe”.

Ce-i aia ”influența malignă”? Zuckerman a devenit cumva vreun conspiraționist? ”Alţii” vor să ”provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi”?! Ce-i asta, scenarită?! Manipulare bazată pe zvonistică? Asta-i atitudine de ambasador al unei superputeri? 

Păi atunci hai să-i mai dăm vreo două idei pentru ”scenarii” mai realiste:

Президент РФ В. Путин посетил Рождественское богослужение - Sputnik Moldova
Misiunea istorică a lui Putin: Afirmarea Rusiei ca civilizație de alternativă
Prima: fiind specialist în imobiliare, dar și mare apărător al ”anticorupției”, nu vrea să verifice Adrian Zuckerman în ce mod și cât de legal a pus mâna Ambasada SUA pe terenul pe care se află acum?

A doua: nu vrea să o primească în audiență pe Ana Maria Nuciu, până de curând traducătoare la baza militară (americană) de la Kogălniceanu? Ca să mai afle și despre alte ”influenţe maligne”? Nu, nu e rusoaică, e o româncă îngrozită de ce a văzut, dar curajoasă și care dă în fapt ”corupția” și alte gravități (sau volatilități)!...

În final, sper totuși ca Adrian Zuckerman să-și amintească de originea sa română, nu doar să folosească limba noastră pentru a bate câmpii! Să dea dovadă că vrea binele românilor, nu să arunce bazaconii panicarde – mai ales că știe cum le preia presa! (mai jos, doar un exemplu dintre multele…)

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacţiei Sputnik. 

Fluxul de știri
0