Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe nu va fi examinată - care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, depusă săptămâna trecută la Parlament de Blocul ACUM, nu figurează pe ordinea de zi a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Moțiunea împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, depusă de deputații PAS și PPDA la ședința plenară a Parlamentului de săptămână trecută, nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. 

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Ce spun liderii PPDA despre o eventuală alianță cu deputații plecați din Partidul Democrat

Decizia de a nu admite moțiunea în procedura legislativă a fost luată ieri de către Biroul Permanent al Legislativului.

Moțiunea a fost depusă în contextul unor declarații ale lui Aureliu Ciocoi cu privire la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru. Oficialul a menționat că Rusia a oprit de fapt conflictul armat.

Ulterior, ministrul de Externe a explicat că s-a referit, de fapt, la misiunea de pacificatori, care a fost semnată în 1992 de către Moldova și Rusia.

În aceste condiții, Biroul Permanent al Parlamentului au decis că moțiunea simplă nu mai are niciun temei juridic.  

Anterior, printr-o situație similară a trecut și ministrul Apărării, Victor Gaiciuc. În luna decembrie a anului trecut, 

moţiunea simplă depusă de deputații Blocului ACUM împotriva lui pentru că ”ar fi făcut mai multe declaraţii controversate referitoare la conflictul din Donbas” a fost respinsă de Biroul Permanent al Parlamentului. 

Moțiunea este una individuală, nu este îndreptată spre politica ministerului și nu a fost admisă în procedura legislativă, a precizat atunci șeful Direcției generale juridice a Parlamentului, Ion Creangă.

Fluxul de știri
0