Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spun liderii PPDA despre o eventuală alianță cu deputații plecați din Partidul Democrat

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au susținut astăzi o conferință de presă în care au vorbit inclusiv despre decizia unor deputați PDM de a părăsi formațiunea.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost rugat să comenteze plecarea celor șase deputați din Partidul Democrat. 

”Știm că unii dintre cei plecați sunt în continuare anchetați penal. Noi ne-am dori foarte mult ca cei care și-au pus speranța în PDM să înțeleagă cum stau lucrurile și îi îndemnăm în continuare pe consilierii, pe primarii care au aspirații similare cu cele pe care le avem noi să vină alături de noi. Sunt bineveniți. Să nu interpretați că îi invităm pe Sîrbu și Candu în Platforma DA. N-au nicio șansă”, a declarat Năstase. 

Reprezentanții PPDA au fost întrebați dacă formațiunea lor este dispusă să facă o alianță împotriva PSRM. 

”Trebuiem să facem calcule matematice. Este clar că PDM nu a putut elabora o strategie în baza căreia să supraviețuiască fără Plahotniuc. (...) S-a produs un lucru, vedem care vor fi poziționarea acestor deputați. Anumite proiecte noi le votăm împreună în Parlament. Vedem cum se vor derula evenimente, dar să vorbim despre alianțe și colaborare strategică înseamnă să pierdem timpul”, a declarat vicepreședintele PPDA Alexandr Slusari.

Cei șase deputați care au părăsit PDM sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Ei au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar.

Candu a lăsat să se înțeleagă că la instalarea Guvernului Ion Chicu asupra democraților s-au făcut presiuni ca ei să susțină prin vot guvernul minoritar al socialiștilor. 

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Candu: ”L-am sunat aseară pe Plahotniuc” - cum a apreciat intenția de a părăsi PDM

”Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a făcut multe proiecte bune pentru oameni, dar a făcut și unele greșeli pe care trebuie să le recunoască. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi Partidul Democrat în opoziție sau este la Guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una și nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde se află astăzi formațiunea”, a remarcat fostul președinte al Parlamentului. 

Candu a lăsat să se înțeleagă că și alți membri PDM s-ar putea alătura noului grup parlamentar. Ulterior, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, el a recunoscut că l-a sunat aseară pe fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, pentru a-l anunța despre intenția sa de a părăsi formațiunea.

Fluxul de știri
0