Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații s-au reunit astăzi în ședință plenară: Ce subiecte figurează pe ordinea de zi

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul s-a convocat astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează 41 de proiecte de legi și hotărâri.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. La ședința de astăzi a Parlamentului participă 85 de deputați. În cadrul plenului urmează să fie examinate mai multe proiecte importante, inclusiv cel de modificare a legii care prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții. 

Павел Филип Pavel Filip ДПМ PDM - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip, declarații tranșante privind plecările din partid și eventualele coaliții

Tot astăzi, cei șase deputați care au părăsit ieri PDM urmează să constituie astăzi un nou grup parlamentar. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. 

Ieri Andrian Candu a lăsat să se înțeleagă că la instalarea Guvernului Ion Chicu asupra democraților s-au făcut presiuni ca ei să susțină prin vot guvernul minoritar al socialiștilor. 

”Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a făcut multe proiecte bune pentru oameni, dar a făcut și unele greșeli pe care trebuie să le recunoască. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi Partidul Democrat în opoziție sau este la Guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una și nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde se află astăzi formațiunea”, a remarcat fostul președinte al Parlamentului. 

Candu a lăsat să se înțeleagă că și alți membri PDM s-ar putea alătura noului grup parlamentar. Ulterior, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, el a recunoscut că l-a sunat aseară pe fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, pentru a-l anunța despre intenția sa de a părăsi formațiunea.

Fluxul de știri
0