Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip, declarații tranșante privind plecările din partid și eventualele coaliții

© Sputnik / Rodion ProcaПавел Филип Pavel Filip ДПМ PDM
Павел Филип Pavel Filip ДПМ PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PDM Pavel Filip, a ieșit cu declarații în fața presei după ce șase deputați au părăsit fracțiunea parlamentară și Partidul Democrat.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Partidul Democrat nu negociază nicio coaliție cu nicio formațiune, nici de stânga nici de dreapta. Iar dacă va exista o astfel de decizie, aceasta va fi luată în mod transparent, în cadrul Consiliului Național. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de liderul democrat, Pavel Filip, după ședința Biroului executiv al PDM.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Candu: ”L-am sunat aseară pe Plahotniuc” - cum a apreciat intenția de a părăsi PDM
Filip spune că decizia celor șase deputați de a părăsi fracțiunea, dar și a pleca din partid, este una regretabilă, dar previzibilă, iar motivele adevărate sunt altele decât cele anunțate public.

„Le-a fost mult mai ușor atunci când în Partidul Democrat deciziile erau luate doar de o singură persoană și totul era absolut bine și regizat”, a declarat Filip. 

Pavel Filip a confirmat că între reprezentanții PDM există anumite diferențe de viziune, doar că acestea nu sunt legate de vectorul pe care trebuie să-l parcurgă țara noastră și anume cel european.

„PDM rămâne un partid pro-european. Există diferențe de viziune, legate de democrația internă a partidului, de modul de finanțare și de felul în care se face politică în RM”, a declarat liderul PDM.

La final, Pavel Filip a spus că decizia celor șase este doar spre binele partidului.

Pavel Filip a negat că ar fi existat presiuni din partea socialiștilor asupra deputații democrați.

„Cel puțin eu nu am fost șantajat de nimeni. Dacă au existat astfel de cazuri, era bine să se vorbească la partid. Din punctul meu de vedere, au fost inventate niște pretexte”, a comentat Filip.

 Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Grupul Candu, ca trambulină pentru revenirea lui Plahotniuc în Moldova?

Amintim, șase deputați PDM au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Aceștia au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar, denumirea căruia va fi anunțată în cadrul ședinței de mâine a Parlamentului.

Potrivit lui Candu, la această decizie s-a ajuns după ce au apărut „multe disensiuni în Partidul Democrat”. Acesta a mai spus că un grup mai mare era determinat să iasă din Partidul Democrat.

Fostul președinte al Parlamentului a subliniat că noul grup parlamentar va susține inițiativele Blocului ACUM, în special cele ce țin de continuarea vectorului european al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0