Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu: ”L-am sunat aseară pe Plahotniuc” - cum a apreciat intenția de a părăsi PDM

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
După ce acum o oră șase deputați au anunțat că pleacă din PDM, Andrian Candu a participat la o emisiune de la un post privat de televiziune și a recunoscut că l-a sunat aseară pe Vlad Plahotniuc pentru a-l anunța despre intenția sa de a părăsi formațiunea.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Andrian Candu a fost întrebat dacă a purtat discuții cu fostul lider al democraților înainte să ia decizia de a pleca din PDM. 

 Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Grupul Candu, ca trambulină pentru revenirea lui Plahotniuc în Moldova?

”Este adevărat că ieri seară l-am sunat. M-am simțit obligat moral pur și simplu să-i spun ce intenție am eu și câțiva colegi din PDM. El a spus că ”sunteți, adulți, majori, dacă considerați că trebuie - faceți-o pentru viitorul țării. Nu vreau să mă detașez de acest om care a avut o contribuție extrem de importantă în dezvoltarea Partidului Democrat.”, a precizat Andrian Candu. 

El a mai subliniat că, de când a plecat din țară, Plahotniuc este la curent cu tot ce se întâmplă în viața politică a Republicii Moldova. 

Cei șase deputați care au părăsit PDM sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Ei au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar.

Candu a lăsat să se înțeleagă că la instalarea Guvernului Ion Chicu asupra democraților s-au făcut presiuni ca ei să susțină prin vot guvernul minoritar al socialiștilor. 

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Filip după anunțul făcut de Candu - detalii

”Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a făcut multe proiecte bune pentru oameni, dar a făcut și unele greșeli pe care trebuie să le recunoască. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi Partidul Democrat în opoziție sau este la Guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una și nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde se află astăzi formațiunea”, a remarcat fostul președinte al Parlamentului. 

Candu a lăsat să se înțeleagă că și alți membri PDM s-ar putea alătura noului grup parlamentar. 

Fluxul de știri
0