Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință la Interne: Un șef de direcție, suspendat

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul național de investigații
Inspectoratul național de investigații - Sputnik Moldova
Abonare
O ședință de urgență a avut loc cu puțin timp în urmă la Inspectoratul Național de Investigații. Ce l-a nemulțumit pe ministrul Pavel Voicu.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Șefului Direcției nr. 3 Investigare fraude economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigație, Nicolae Gavrilița, va fi suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut public de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, după ședința de urgență care a avut loc în această seară la INI.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Numărul crimelor, în creștere: Ce alimentează acest fenomen, dar și ce propune Pavel Voicu

Totodată, va fi inițiată o anchetă de serviciu și va fi efectuată o analiză a activității din ultimul an.

De asemenea, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, ministrul scrie că nu vrea să lichideze direcțiile pentru a scăpa de corupție și ilegalități, dar nici nu va „tolera abuzuri care creează mari probleme cetățenilor, dar și statului”.

Ministrul Voicu i-a avertizat pe polițiștii care au abateri de la atribuțiile de serviciu să fie conștienți de urmări.

Inspectorii din cadrul Direcției fraude economice au fost convocați în ședință după ce la adresa ministrului au ajuns mai multe plângeri din partea cetățenilor cu privire la acțiunile abuzive ale unor angajați și conducători în privința agenților economici.

Fluxul de știri
0