Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Mondială are un proiect nou pentru Moldova: Iată ce sector va susține

Abonare
Banca Mondială (BM) va finanța un program ce prevede revitalizarea sectorului zootehnic din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Revitalizarea sectorului zootehnic a fost subiectul unei întrevederi avute miercuri, 19 februarie, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Ион Пержу - Sputnik Moldova
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, despre expoziția ”Fabricat în Moldova”

Organismul financiar va finanța un program special de redresare a situației din zootehnie.

„Suntem hotărâți să readucem la viață sectorul zootehnic din Republica Moldova”, a declarat Ion Perju, citat de Serviciul de presă al ministerului.

Interlocutorii au discutat despre situația actuală în care se află sectorul zootehnic și prioritățile de dezvoltare ale acestuia, dar și despre inițiativa ministerului de a le oferi fermierilor suport prin elaborarea unui supliment la Regulamentul de subvenționare. 

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Reprezentanți ai BM la întrevederea cu Ion Perju
Banca Mondială are un proiect nou pentru Moldova: Iată ce sector va susține - Sputnik Moldova
Reprezentanți ai BM la întrevederea cu Ion Perju

Reprezentanții BM au anunțat că vor realiza un studiu de analiză și vor oferi suportul necesar pentru elaborarea și promovarea unui Program de dezvoltare durabilă a sectorului zootehnic,  pe care-l consideră „foarte important”.  

Fluxul de știri
0