Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dieta Rina detaliată: slăbiți rapid și armonios

© Fotolia / ShutterDivision000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul acestei diete, regimul alimentar nu este unul drastic, dimpotrivă, unul variat, permițând organismului să obțină mineralele și vitaminele de care are nevoie să funcționeze.

BUCUREȘTI, 17 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ce este dieta Rina? Ei bine, dieta Rina este o dietă disociată, în care, timp de patru zile se consumă, prin rotație, alimente din anumite grupe, fără a fi amestecate între ele.

Черемша - Sputnik Moldova
Planta minune care te apără de viruşi – de ce trebuie consumată
Ciclul celor 4 zile se repetă timp de 90 de zile, perioadă în care se estimează că un om poate pierde între 10 și 20 de kilograme.

Dieta Rina are specificul său, astfel că, în fiecare zi, organismul va primi un singur tip de mâncare, fapt care va ajuta la o digestie mai ușoară.

Cel mai important în Dieta Rina este să se respecte zilele, începând cu cea a proteinelor, continuând cu cea a legumelor, a carbohidraților și terminând cu ziua fructelor. Urmează, apoi, o pauză de detoxifiere.

După realizarea unui ciclu complet din cura de slăbire Rina, se trece la etapa de menținere.

Mesele din timpul zilei sunt disociate, micul dejun rămâne același. O dată la 28 de zile puteți opta pentru ”Ziua 5”, care va fi una de detoxifiere. În această zi se bea numai apă. Din fericire, este opțională.

Ca orice dietă, Rina presupune nu doar un regim alimentar, ci și un consum de apă – cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și minim 30 de minute de mișcare.

În ziua de proteine puteți consuma numai proteine. Mai exact, puteți mânca ouă, carne, brânzeturi, însă nu trebuie să le amestecați între ele.

Alegeți fie carne, fie ouă, fie brânzeturi.

Лаборатория - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Un nou focar de infecție periculoasă în Moldova - avertizarea specialiștilor
În ziua de amidon se consumă carbohidrații complecși, însemnând cereale, legume și rădăcinoase.

În ziua carbohidraților se consumă în principal foietaje și produse de patiserie. Sunt acceptate și dulciurile în această zi, în mod special ciocolata neagră.

Ziua vitaminelor este axată în exclusivitate pe fructe si legume proaspete.

În fiecare zi aveți voie să consumați o lingură de ulei, unt sau smântână. Legumele sunt permise zilnic, la fel și fructele, însă acestea doar la micul dejun.

La fructe puteți adăuga, zilnic, și fructe uscate sau semințe, desigur, tot la micul dejun.

În funcție de zi, sunt permise următoarele alimente: pentru Ziua 1, a proteinelor – carne slabă, ouă, brânză, lapte, iaurt etc ; pentru Ziua 2 – a legumelor: broccoli, ciuperci, vinete, fasole, năut, linte etc ; pentru Ziua 3 – a carbohidraților: paste, făină albă și integrală, ciocolată neagră, iar pentru Ziua 4 – a vitaminelor, fructe și legume proaspete.

Atenție! Nu trebuie să săriți peste mese și aveți mare grijă să respectați intervalele de timp dintre mese. Micul dejun se ia între 7 și 11 am, prânzul între 12 și 14, iar cina, nu mai târziu de ora 20.

Hidratarea și sportul regulat sunt condiții esențiale pentru a slăbi și a avea un corp frumos.

Fluxul de știri
0