Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Un nou focar de infecție periculoasă în Moldova - avertizarea specialiștilor

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaЛаборатория
Лаборатория - Sputnik Moldova
Abonare
ANSA a raportat un nou focar de pestă porcină africană în ultima săptămână. Cât de gravă este situaţia.

CHIŞINĂU, 8 feb - Sputnik. În raionul Fălești a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană. Totodată, au fost confirmate şi două cazuri de rabie la vulpi.

Noul focar de pesta porcină africană și cazurile de rabie, confirmate prin analize de laborator, au fost anunțate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în ultimul raport, pentru perioada în perioada 1-7 februarie.

Шакалы - Sputnik Moldova
Societate
Alertă maximă: Șacali turbați în nord și zeci de mistreți morți în „Pădurea Domnească”

„Un focar de pesta porcină africană la mistreți în raionul Fălești, în apropierea s. Taxobeni. Cazurile noi de pestă porcină africană au fost confirmate la 8 cadavre de mistreți depistate  în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești”, se arată în comunicatul ANSA

Totodată, în aceeaşi perioadă au fost înregistrate două cazuri de rabie la vulpi, confirmate în laborator, în raioanele Nisporeni și Camenca.

Pesta porcină africană este o boală contagioasă, care afectează speciile domestice şi sălbatice de porcine. Virusul nu se transmite la om, dar poate provoca pierderi economice uriaşe.

Focarele de pestă porcină africană sunt raportate constant de la sfârşitul anului 2016.

Fluxul de știri
0