Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Planta minune care te apără de viruşi – de ce trebuie consumată

CC0 / Pixabay / WikimediaImages / Черемша
Черемша - Sputnik Moldova
Abonare
Primăvara ne oferă o plantă-minune care curăţă de toxine organismul şi ne fereşte de viruşi. Iată nenumăratele beneficii ale acestei plante, care trebuie să fie nelipsită din alimentaţie în perioada apropiată.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik, Doina Crainic. Leurda este o plantă a primăverii care este un adevărat leac, avânt nenumărate beneficii asupra organismului. Având componente asemănătoare cu cele ale usturoiului, precum sulfura de alil, ea mai conţine carotenoizi, vitaminele A și C, vitamine din complexul B, ulei eteric complex, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, magneziu, cupru și proteine, potrivit stirilekanald.ro.

Din punct de vedere terapeutic, se consideră că leurda are efecte mai puternice decât usturoiul. Este foarte bogată în adenozină, substanță care are un rol esențial în reducerea colesterolului, în scăderea tensiunii arteriale. Este eficientă în ateroscleroza coronariana, hematurie și previne accidentele vasculare, evitând apariția trombozei și tromboflebitei.

Iarba Grasă - Sputnik Moldova
”Iarba Grasă” – planta minune

De asemenea, leurda stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, amneziile, insomniile, amețelile de dimineață, stările depresive, tensiunea la nivelul capului și stările de anxietate și de neliniște.

Consumul frunzelor este benefic şi pentru persoanele cu bronșite, în tuberculoză pulmonară și în tratarea infecțiilor de la nivelul cailor respiratorii superioare (gripe, răceli), datorită efectului antiseptic și antiinflamator.

Substanțele volatile pe care le conține leurda au și un pronunțat efect expectorant, eliminând mucusul din arborele bronhic. Tinctura de leurdă este un bun adjuvant în tratamentul bolilor ce afectează aparatul respirator.

Prin efectul depurativ, leurda ajuta cu succes şi în eliminarea paraziților intestinali, fiind eficientă în tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei și în general a bolilor de piele care apar pe fondul intoxicării organismului. Prin urmare, frunzele au efecte antitoxice puternice şi ajută la înlăturarea efectelor nocive ale nicotinei şi fumatului.

Fluxul de știri
0