Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfatul medicului: Alimentația sănătoasă pentru copii și adulți

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Educația pentru o alimentație sănătoasă trebuie să înceapă din copilărie, spune medicul-nutriționist Olga Cara. O alimentație sănătoasă se asigură prin diversitatea alimentelor și consumul moderat al acestora, fără a depăși nevoile energetice ale organismului.
Sfatul medicului: Alimentația sănătoasă pentru copii și adulți

Olea Cara - Sputnik Moldova
Trei mituri despre alimentația sănătoasă
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul-nutriționist Olga Cara a vorbit despre importanța realizării unui echilibru în alimentație încă din copilărie și a precizat care sunt cele mai importante reguli pentru o veritabilă alimentație corectă.

Potrivit medicului, o alimentație sănătoasă include diverse alimente bogate în vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. Regula de bază atât pentru maturi, cât și pentru copii, este să respecte un comportament alimentar echilibrat și corect.

"În orice regim alimentar pe care îl adoptăm copiilor fie acasă, fie la grădiniță sau coală trebuie să ne conducem după câteva reguli. Regula de bază este să respectați orele de masă și să aveți zilnic 3 mese principale și 2 gustări", a subliniat medicul-nutriționist.

Potrivit ei, în a doua jumătate a zilei se recomandă să ne bazăm mai mult pe alimentele care conțin proteine, iar în prima jumătate a zilei să folosim mai mulți carbohidrați.

"La micul dejun puteți alege dintr-o varietate de produse: cașcaval, ouă, fructe legume, terci cu semințe, nuci, omletă sau brânzeturi", s spus ea.

De asemenea, la prânz se recomandă să alegeți dintre felul întâi și felul doi pentru a nu avea senzația de suprasaturație. Ultima masă din zi trebuie să fie cea mai ușoară și să conțină fie lactate, fie pește cu legume la cuptor sau o salată din legume proaspete cu puțin ulei de măsline.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0