Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Trei mituri despre alimentația sănătoasă

© Sputnik / OsmatescoOlea Cara
Olea Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul Olga Cara a enumerat, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, cele mai răspândite mituri despre alimentația sănătoasă.
Trei mituri despre alimentația sănătoasă

Despre alimentația sănătoasă există mai multe mituri. Oamenii care cred în acestea ajung să afirme, cu dezamăgire, că stilul de viață sănătos nu le aduce beneficii. Cel mai grav este când sfaturile eronate dăunează sănătății.

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre alimentația sănătoasă este că legumele și fructele congelate au o cantitate mică de nutrienți.  

”Unii cred că legumele și fructele proaspete sunt mai bogate în vitamine și minerale decât cele congelate. Nu este adevărat.  Fructele și legumele proaspete, imediat ce sunt rupte, pierd din nutrienți.  Mai mult, valoare nutrițională scade și în timpul păstrării îndelungate. Din această perspectivă, alimentele înghețate sunt mai benefice pentru organism”, a spus ea.

Unii încearcă să mănânce în cantități mari diferite alimente, care au proprietatea să prevină anumite maladii. Aceasta este, de asemenea, o percepție greșită despre alimentația sănătoasă.

”Organismul va asimila doar cantitatea necesară dintr-un aliment consumat, indiferent cât de bun este.  Restul este depozitat în organism, ceea ce nu e bine. De aceea, trebuie să mâncăm în funcție de necesitatea pe care o avem”, a explicat medicul.

Informațiile de pe etichetă, de asemenea, ne pot crea convingeri false despre produsul consumat, atenționează Olga Cara.

”Tindem să credem că produsul nu conține zahăr dacă pe etichetă este menționat fără zahăr sau fără îndulcitor. Însă dacă studiem atent ingredientele, vedem că situația este alta”, a mai precizat Olga Cara.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0