Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un procuror a ajuns pe banca acuzaților: Iată ce i-ar fi făcut unui polițist

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Unii oameni ai legii, care ar trebui să pedepsească infractorii, ajung ei înșiși să încalce flagrant și nestingherit prevederile legislației.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik.  Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție oficiul Sud, care a deținut interimatul funcției de șef al Procuraturii raionului Cahul, este învinuit de ”amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției”, precum și  de ”tragerea cu bună știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.”

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Doi polițiști de la Sângerei au ajuns pe mâna ofițerilor CNA

Dosarul deschis pe numele lui a fost transmis în instanța de judecată. 

El a fost reținut acum trei luni, în cadrul urmăririi penale inițiate în baza unor investigații jurnalistice, dar și a unor informații prezentate de Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit Procuraturii Generale, pe parcursul anului 2015 inculpatul a încercat să tragă pe nedrept la răspundere penală un șef din cadrul Inspectoratului General de Poliție, pentru că acesta ar fi refuzat să înceteze o procedură contravențională în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir.

Ca să se răzbune, procurorul l-ar fi pus sub învinuire pe angajatul IGP pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. În ianuarie 2016, dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelurile.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Ce i-au făcut ofițerii CNA unei polițiste din Bălți – Detalii

Procurorul mai este acuzat de ”amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” în cadrul a altor două cauze penale - una aflată în gestiunea Procuraturii raionului Cahul, iar alta aflată pe rol la Judecătoria din Cahul.

Învinuitul pledează nevinovat. La demersul Procurorului General, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat suspendarea provizorie a acestuia din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii în dosarul în care acesta este vizat.

El este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi localitatea. Dacă va fi găsit vinovat, procurorul riscă până la 5 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0