Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-au făcut ofițerii CNA unei polițiste din Bălți – Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
O poliţistă din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurori pentru corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. O angajată a Serviciului Poliției Judecătoreşti a Inspectoratului General de Poliție din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT ,,Nord” a CNA şi procurori pentru corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea  dosarului de căutare, pornit pe numele acestuia în anul 2016, fiind urmărit pentru datorii.

În urma acțiunilor de urmărire penală ale CNA, astăzi, bănuita a fost prinsă în flagrant, după primirea banilor, transmiși sub controlul CNA. În prezent, aceasta se află în custodia CNA, fiind reținută pentru 72 de ore.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Câte un polițist în fiecare sat, care va ști ce gânduri are fiecare localnic

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată, poliţista riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Serviciul relații publice al CNA  amintește că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie exercită urmărirea penală. Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost sprijinită de Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.

 De la începutul anului, doi poliţişti au fost documentaţi de CNA pentru fapte de corupţie.

Fluxul de știri
0