Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil ce face vântul! Troiene de un metru într-o localitate din Moldova - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Nu a nins de câteva zile la Vulcănești, dar oamenii s-au trezit cu troiene de un metru, formate peste noapte de vânt. Meteorologii au instituit Cod Galben de vânt puternic pentru 10 februarie.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Pe o stradă din orașul Vulcănești s-au format troiene cu înălțimea de un metru, așa că deblocarea drumului le-a dat bătăi de cap autorităților locale.

 vînt - Sputnik Moldova
Societate
Pericol pe străzi în următoarele ore: Avertismentul salvatorilor

Este vorba de strada Voroșilov, de la periferia orașului, scrie luni, 10 februarie, gagauzinfo.md. Nu a nins foarte tare la Vulcănești, dar vântul puternic a măturat de pe terenurile agricole din preajmă toată zăpada căzută la mijlocul săptămânii trecute și a adunat-o sul pe respectiva stradă.

În dimineața zilei, drumul era impracticabil. Primăria a trimis mai întâi un tractor la fața locului, dar acesta s-a împotmolit în zăpadă. Așa că autoritățile locale i-au îndemnat pe locuitorii de pe strada Voroșilov să participe cu lopețile la formatul pârtiilor.

Ulterior, primăria a închiriat un tractor mai puternic și astfel s-a reușit curățarea străzii de zăpadă.

În noaptea spre 6 februarie, în sudul Moldovei a nins, fiind blocate drumuri din raioanele Cahul și Taraclia, precum și drumurile ce leagă Comratul de Vulcănești.

Зима - Sputnik Moldova
Societate
Bilanț trist: Copaci prăbușiți, drumuri blocate, sate fără curent, mașini derapate – Video

Mai multe autovehicule s-au blocat pe direcția Burlăceni – Ciumai, unde din cauza rafalelor puternice de vânt s-au format suluri de zăpadă pe șosea. Echipe de polițiști de frontieră din Vulcănești au intervenit prompt pentru a deszăpezi mijloacele de transport și a oferi o primă asistență persoanelor. Din cauza troienelor, mai multe puncte de trecere a frontierei și-au întrerupt atunci activitatea.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit pentru 10 februarie Cod Galben de intensificări ale vântului. În unele intervale orare, vântul va sufla, din sud, în rafale puternice, de până la 15-20 de metri pe secundă.

Fluxul de știri
0