Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanț trist: Copaci prăbușiți, drumuri blocate, sate fără curent, mașini derapate – Video

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza vântului puternic, vreo 40 de localități din mai multe raioane au rămas parțial fără energie electrică în ultimele 24 de ore. Rafalele de vânt au doborât arbori și a fost necesară intervenția salvatorilor.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Vântul puternic din noaptea trecută și această dimineață a creat probleme în mai multe raioane. Polițiștii de frontieră din Vulcănești au intervenit la deszăpezirea unităților de transport pe direcția Burlăceni – Ciumai, unde din cauza rafalelor puternice de vânt s-au format suluri de zăpadă pe traseu.

În alte raioane, vântul puternic a doborât arbori, s-au rupt fire electrice și numeroase localități au rămas fără lumină. Nicio persoană n-a avut de suferit, potrivit salvatorilor.

În localitatea Tudora, din raionul Ștefan-Vodă, salvatorii au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model „Volvo”, care a derapat de pe traseu.

Pentru 6 și 7 februarie, meteorologii au instituit Cod Galben de vânt puternic.Vântul va sufla în rafale de până la 18 metri pe secundă.

Зима - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât va ține iarna adevărată: Prognoza meteo pentru 7 zile

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă (IGSU) au intervenit în trei cazuri pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor doborâți de vânt, pe trasee din raioanele Criuleni și Cahul.

Angajații IGSU au deblocat și un arbore căzut pe acoperișul unei gospodării din localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

Potrivit IGSU, din cauza intensificării vântului pe 5 februarie, au rămas parțial fără lumină 39 de localități din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova. Furnizorii de energie electrică urmează să restabilească toate conexiunile pe parcurusul zilei de 6 februarie.

Fluxul de știri
0