Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol pe străzi în următoarele ore: Avertismentul salvatorilor

© Sputnik / Miroslav Rotari vînt
 vînt - Sputnik Moldova
Abonare
Arborii uscați sau șubrezi, clădirile avariate, cablurile doborâte la pământ și orice foc aprins în aer liber – acestea sunt pericolele majore în condiții de vânt puternic. Avertismentul salvatorilor și pompierilor pentru cetățeni.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit pentru luni, 10 februarie, Cod Galben de intensificări ale vântului. În unele intervale orare,  vântul va sufla, din sud, în rafale puternice, de până la 15-20 de metri pe secundă.

Coffee break - Sputnik Moldova
Cum transformi ceașca de cafea în barometru: Așa îți faci propria prognoză meteo

La rândul lor, salvatorii și pompierii au lansat un avertisment către cetățeni să aibă grijă de propria lor securitate și să-i instruiască și pe copii.

Oamenii sunt îndemnați să fie atenți atunci când se află sau merg pe lângă arbori uscați, care pot fi doborâți de vânt. De asemenea, un pericol sunt și clădirile avariate sau șantierele de construcții, de pe care vântul poate smulge pietre, bucăți de acoperiș sau vergi metalice.

Oamenii sunt atenționați să fie atenți pe unde calcă atunci când se află pe stradă și să nu pășească în niciun caz pe cablurile doborâte de vânt la pământ – printre acestea pot fi și fire electrice.

Pompierii îi avertizează pe cetățeni să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere în actualele condiții de vânt puternic și umiditate redusă, pentru că focul se poate extinde cu repeziciune și provoca incendii de proporții.

În situaţii de risc, oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Fluxul de știri
0