Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul de Externe și ambasadorul Chinei au discutat situația privind coronavirusul

© AP Photo / Ahn Young-joonРабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея
Рабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurelian Ciocoi, s-a întâlnit cu ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Oficialii au discutat mai multe chestiuni, inclusiv măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Starea actuală a măsurilor de prevenire și control a răspândirii coronavirusului, precum și evoluția dialogului politic, completarea cadrului juridic bilateral existent și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong.

Grigore Prepeliță  - Sputnik Moldova
Cifra este în creștere! Câți europeni au fost infectați cu noul coronavirus

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală privind epidemia de coronavirus.

În context, ambasadorul chinez a subliniat că Guvernul de la Beijing întreprinde o serie de măsuri stricte pentru controlul și prevenirea răspândirii epidemiei atât în China, cât și pe plan internațional.

La rândul său, ministrul moldovean i-a transmis omologului său un mesaj de susținere și solidaritate cu poporul chinez.

De asemenea, în cadrul discuției a fost reiterat interesul comun pentru avansarea dialogului politic între Republica Moldova și Republica Populară Chineză, completarea cadrului juridic bilateral, precum și intensificarea cooperării în cadrul organizațiilor internaționale.

Evoluția epidemiei de coronavirus

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Care este de fapt situația în China. Mărturiile unui moldovean stabilit în această țară>>>

Peste 190 de persoane s-au îmbolnăvit în afara Chinei, iar una dintre ele murit.

În Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0