Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cifra este în creștere! Câți europeni au fost infectați cu noul coronavirus

© Photo : Grigore Prepeliță / Личный архивGrigore Prepeliță
Grigore Prepeliță  - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 20 de mii de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, peste 400 de persoane au fost răpuse deja de pandemie, iar peste 650 au răspuns pozitiv la tratament.
Cifra este în creștere! Câți europeni au fost infectați cu noul coronavirus

16 europeni care se află pe teritoriul Chinei au fost infectați cu noul coronavirus. La moment, doi dintre aceștia au fost tratați, ceilalți se află sub supravegherea strictă a medicilor. Declarația a fost făcută pentru Sputnik Moldova de moldoveanul stabilit în China Grigore Prepeliță.

„Până în prezent se cunoaște despre infectarea a 20.726 de persoane, dintre care 16 europeni. Vreau să vă spun că doi dintre europeni au fost deja tratați”, a declarat Grigore Prepeliță într-o intervenție telefonică în timpul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
MAEIE: Doi moldoveni au fost plasați în carantină din cauza coronavirus - Detalii
Cert este că majoritatea dintre cei infectați, decedați și tratați de coronavirus sunt din provincia Hubei, acolo unde virusul a și apărut pentru prima data.

„La moment sunt 426 de decedați și 649 de persoane tratate. Majoritatea celor infectați sunt din provincia Hubei. Mai exact, din cei 20.726 de infectați, 13.522 sunt anume din Hubei. La fel și în cazul persoanelor decedate. Din 426 de decedați, 414 sunt din Hubei. Să știți că, în rândul celor decedați, majoritatea sunt persoane mai în vârstă, posibil cu imunitatea mai slabă și care sufereau și de alte boli”, a declarat moldoveanul stabilit în China Grigore Prepeliță, în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi, 30 ianuarie, stare de urgență la nivel mondial din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus. Respectiv, toate țările membre ale organizației trebuie să ia imediat anumite măsuri, pentru limitarea transmiterii și răspândirii virusului.

Fluxul de știri
0