Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAEIE: Doi moldoveni au fost plasați în carantină din cauza coronavirus - Detalii

© AFP 2022 / SAM YEHcoronavirus
coronavirus - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au venit cu precizări referitor la cei doi moldoveni plasați în carantină din cauza coronavirus.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au făcut precizări referitor la cetățeni moldoveni identificați la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”.  În data de 5 februarie autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritim, intrat în portul Yokohama în data de 3 februarie. 

Doi dintre cei 2666 de pasageri și 1045 de membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sunt cetățeni ai Republici Moldova. Cetățenii noștri au informat misiunea noastră Diplomatică că ei cooperează cu autoritățile japoneze și efectuează teste medicale zilnice. În momentul de față, aceștia nu manifestă  simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.

Constantin Spînu - Sputnik Moldova
Infecția coronavirus de tip nou: În ce condiții este periculoasă pentru viață

Ambasada Republicii Moldova la Tokyo menține legătura permanentă cu cei doi moldoveni și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372. 

Reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au făcut precizări și referitor la refuzul unei companii aeriene care efectua un zbor charter pe ruta Xian (R.P.Chineză) – Ekaterinburg (Federația Rusă) de a îmbarca la bord cetățeni ai Republicii Moldova.  

”Ambasadele Republicii Moldova la Beijing și, respectiv, la Moscova, nu au fost contactate de către cetățenii noștri referitor la problema dată. În același timp, misiunile noastre diplomatice au luat legătura cu compania aeriană care opera zborul, dar și cu Ambasada Federației Ruse la Beijing, care au relatat că decizia de a lua pe cineva la bordul aeronavei aparține companiei aeriene, iar aceasta din urmă s-a conformat deciziei Guvernului rus din 01.02.2020 de a limita zborurile spre China”, este precizat într-un comunicat de presă. 

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Societate
Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE

Potrivit Guvernului Federației Ruse, decizia a fost luată pentru a limita răspândirea coronavirus. Mai multor companii rusești care efectuau zboruri între Federația Rusă și China, le-au fost suspendate zborurile. Doar unei singure companii i-au fost permise curse între Moscova, aeroport ”Sheremetyevo” și alte orașe chineze.

”Într-un caz particular, un cetățean moldovean care dorea să călătorească cu avionul de la Shanghai spre Federația Rusă,  notificat de compania aeriană despre contramandarea cursei pentru care avea deja bilet, Ambasada Republicii Moldova i-a recomandat să efectueze zborul prin rute ocolitoare, drept rezultat cetățeanul a procurat deja bilet de zbor de la Shanghai spre Seul (Coreea de Sud), iar de acolo urmează să-și continue drumul spre Rusia.”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Ambasada Republicii Moldova la Beijing colaborează permanent cu autoritățile chineze, reprezentanții companiilor aeriene, dar și cu misiunea diplomatică a Federației Ruse în China în vederea clarificării situațiilor similare și acordării, la solicitare, a asistenței consulare necesare. 

Fluxul de știri
0