Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE

© AFP 2024 / SAM YEHЧеловек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе
Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre cazul a doi moldoveni blocați în China din cauza coronavirusului.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Doi cetățeni moldoveni se află blocați pe teritoriul orașului chinez Wuhan, provincia Hubei, afectat de coronavirus. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova printr-un comunicat de presă.

Ambasada Republicii Moldova la Beijing anunță că a fost contactată de două persoane care au comunicat că se află blocați în acel oraș, iar în prezent autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire din localitate.

„Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină. Alte două familii, care locuiesc în alte provincii neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări”, este precizat în comunicatul instituției.

Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum - Sputnik Moldova
Video
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum

Ministerul de Externe mai anunță că în prezent în Republica Populară Chineză sunt aproximativ 300 de cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară.

Moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu au fost înregistrate.

Potrivit ultimelor informații la 28 ianuarie 2020, numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus este de 4474, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 106 persoane.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză, și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei.

Fluxul de știri
0