Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Universitatea Tehnică a Moldovei, lider printre instituțiile de învățământ superior

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea Tehnică a Moldovei se poziționează pe primul loc în topul celor mai bune instituții de învățământ superior din țară.
UTM, lider printre universitățile din Moldova – detalii

Potrivit ultimului raport publicat de Webometrics în data de 28 ianuarie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei este lider printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. În raport au fost analizate peste 28.000 de universități din întreaga lume, inclusiv cele din Republica Moldova.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Două universități din Moldova în topul celor mai bune din lume – Detalii

Potrivit raportului, UTM se situează pe primul loc în rândul instituțiilor de învățământ superior din țara noastră, pe locul 154 în rândul celor  din Europa Centrală și de Est, pe locul 838 în rândul celor din întreaga Europă şi pe locul 2960 în lume.

Invitat în studioul Sputnik Moldova, prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a menționat că acest rezultat a fost obținut prin efortul consolidat depus de-a lungul ultimilor ani de comunitatea academică a universității și este un indicator bun pentru întreaga instituție.

"Un clasament internațional nu spune totul despre universitate și nu poate fi considerat unul esențial. Însă un lucru important pentru noi este faptul că ne arată direcția corectă de dezvoltare a universității. Este o doză de speranță pentru viitor că ceea ce facem este bine. Suntem pe calea corectă", a declarat prorectorul UTM.

Potrivit lui Dinu Țurcanu, Webometrics a luat în calcul mai mulți indicatori la realizarea clasamentului:

  • numărul total de linkuri externe primite de domeniul web al universității de la terțe părți;
  • poziția în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Internet;
  • numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, precum și calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu;

Comparând datele prezentate în iulie 2019 de Webometrics, UTM a urcat în clasament de pe poziția 3344 pe locul 2960 în lume.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab - un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0