Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din culisele expoziției "Fabricat în Moldova" 2020: Cu ce impresii au rămas producătorii

© Sputnik / OsmatescoAngela Chelaru
Angela Chelaru - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de producători din Republica Moldova și-au expus produsele naturale, gustoase și sănătoase la o expoziție de zile mari, care s-a desfășurat recent la Moldexpo.
Din culisele expoziției "Fabricat în Moldova" 2020: Cu ce impresii au rămas producătorii

În perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2020, în incinta CIE "Moldexpo", s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" în cadrul căreia și-au prezentat produsele sute de producători din întreaga țară din, domeniul industriei alimentare, vitivinicole, industriei mobilei, industriei ușoare, de utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari, .

Angela Chelaru participă la "Fabricat în Moldova" încă de la primele ediții. Femeia de afaceri spune că, de la an la an, în cadrul expoziției participă tot mai mulți producători autohtoni. De asemenea și numărul vizitatorilor este în creștere.

"Într-adevăr, fiecare ediție este specială și unică, însă mă bucură faptul că sunt tot mai mulți participanți cu care putem stabili relații de colaborare. Îmbucurător este faptul că numărul vizitatorilor este din ce în ce mai mare, iar acest lucru demonstrează încrederea lor în produsele pe care le prezentăm la stand", a spus Angela Chelaru.

Femeia de afaceri a subliniat că expoziția le oferă o șansă deosebită producătorilor locali să-și promoveze mărfurile de cea mai înaltă calitate și să stabilească relații de colaborare atât cu colegii din Moldova, cât și cu cei de peste hotarele țării.

"A fost o ediție de succes unde am întâlnit multă lume frumoasă, dornică de a lucra și de a colabora cu compania mea. Cea mai bună noutate este că am stabilit contacte noi cu o firmă de peste hotare căreia îi voi livra marfă", a menționat ea.

Ион Пержу - Sputnik Moldova
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, despre expoziția ”Fabricat în Moldova”

În cadrul celei de-a XIX-a ediții a Expoziției naționale "Fabricat în Moldova" și-au expus produsele și serviciile 460 de antreprenori autohtoni. Pentru prima dată în istoria expoziției-târg, a fost instalat un stand colectiv al antreprenorilor din România și din Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Totodată, expoziția a inclus și Forumul Internațional de Afaceri "Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri", care a reunit peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova, dar și din state precum România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Expoziția națională "Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0