Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu îl laudă pe Andrei Năstase – Iată ce a făcut liderul PPDA

© Photo : Facebook / Andrei Năstase Andrei Năstase, Oliver Varhelyi, Igor Munteanu
Andrei Năstase, Oliver Varhelyi, Igor Munteanu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu anunță că salută mesajul pe care l-a transmis liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Oliver Varhelyi.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. "Salut abordarea constructivă și mesajul pro-Moldova/pro-cetățeni transmis de domnul Năstase înaltului funcționar european", a scris Ion Chicu pe Facebook.

Premierul spune că el a transmis exact același mesaj lui Oliver Varhelyi, atunci când s-a întâlnit cu el.

"Mesajul similar transmis de mine Dlui Oliver Varhelyi în cadrul întrevederii cu Domnia Sa cu câteva săptămâni în urmă, este confirmat și de către politicieni (de opoziție) - sunt sigur că partenerii europeni vor aprecia această abordare înțeleaptă!

Sper că și alți politicieni de opoziție vor manifesta respect față de cetățenii țării și vor urma exemplul Dlui Năstase", a scris Chicu pe Facebook.

Precizăm că după întrevederea cu Oliver Varhelyi, Năstase a postat un mesaj pe Facebook în care i-a solicitat să sprijine republica Moldova, în special, sub aspectul dezvoltării economice.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Corneliu Ciurea: PPDA ar putea scufunda celebra corabie a Maiei Sandu
"Am sugerat comisarului Oliver Varhelyi mai multe direcții esențiale pentru creșterea economică durabilă și dezvoltarea mediului de afaceri, prin facilități țintite, politici de simplificare a reglementărilor și resurse alocate noilor afaceri (start-up-uri). Moldova are mare nevoie de investiții sporite în infrastructură, de fonduri pentru dezvoltarea coridoarelor europene de transport (TEN-T), crearea rețelelor de furnizare alternativă a energiei electrice (ENTSO-E) și a rețelelor de gaze naturale, aflate în diverse etape de construcție", a scris Năstase.

Andrei Năstase a avut și alte doleanțe către comisarul european pe care le-a exprimat din numele cetățenilor Republicii Moldova.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Ce pot face cei rămași fără funcții sau când Năstase a aflat că Dodon este corupt
"Deoarece Republica Moldova și UE vor lansa în curând negocieri asupra noii Agende de Asociere (2021-2027), am reiterat dorința cetățenilor moldoveni de a extinde programele de finanțare directă a autorităților locale și regionale din Republica Moldova (după modelul ”European village”), reducerea tarifelor de roaming, dar și de finanțare a micilor afaceri dezvoltate prin proiecte greenfield și hub-uri industriale integrate cu centrele de cercetare existente. Este foarte important de a urmări mai multe investiții în programele de educație vocațională, accelerarea reformelor în sistemul organelor de drept și ale procuraturii, integritatea serviciului public și cimentarea practicilor de bună guvernare", mai scris Andrei Năstase pe Facebook.

În final, Andrei Năstase a menționat că aceasta a fost prima discuție a unui partid politic european din Republica Moldova la sediul Comisarului European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere în anul 2020.

La discuția cu comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Oliver Varhelyi, a participat și vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu.

Fluxul de știri
0