Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corneliu Ciurea: PPDA ar putea scufunda celebra corabie a Maiei Sandu

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
PPDA ar putea scufunda celebra corabie a Maiei Sandu, dacă PAS îi va neglija interesele politice. Declarația a fost făcută de politologul Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” de la Radio Sputnik.
Corneliu-Ciurea-PPDA-ar-putea-scufunda-celebra-corabie-a-Maiei-Sandu

Dintre partidele de dreapta din țara noastră, PAS se bucură de cea mai mare susținere din partea populației. De asemenea, președintele PAS, Maia Sandu, se află pe locul doi în topul politicienilor de încredere, potrivit sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Pe de altă parte, cercetarea arată că PPDA și președintele acestui partid, Andrei Năstase, pierd din susținători. În aceste condiții, mai are nevoie PAS de parteneriatul cu PPDA?

Chiar dacă a pierdut din rating, PPDA este încă un jucător important pe scena politică din țara noastră. În acest context, pentru PAS ar fi oportun să păstreze parteneriatul cu PPDA, consideră politologul Corneliu Ciurea.  

”Vedem că în sondaj PPDA deține 6%, fapt care îi cere să aibă un rol politic important. Cunoaștem bine disensiunile din jurul înaintării unui singur candidat atât pe circumscripția Hâncești, cât și pentru prezidențiale. Discuțiile sunt dificile, deoarece ratingul PPDA este în scădere în raport cu PAS. Andrei Năstase și PPDA sunt cei care vor să se agațe de haina Maiei Sandu pentru a fi trași în sus. Maia Sandu nu a manifestat mereu deschidere în acest sens. Asta explică gelozia PPDA față de PAS. PPDA are un argument forte în aceste dezbateri, deoarece consideră că ratingul PAS se datorează faptului că au cedat în 2016 în favoarea acestui partid”, a explicat Corneliu Ciurea.  

PPDA i-ar putea crea obstacole Maiei Sandu în lupta pentru fotoliul de președinte al țării, dacă nu va ajunge la o înțelegere cu PAS cu privire la înaintarea unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale, în opinia lui Corneliu Ciurea.

”Dacă nu vor ajunge la o înțelegere, PPDA, chiar dacă este mai prost cotat, are o anumită capacitate de șantaj. Partidul nu poate să-i asigure victoria la prezidențiale, în schimb, are potențialul să-i încurce socotelile Maiei Sandu. PAS ar trebui să țină cont de acest risc și să păstreze tandemul PAS-PPDA. Dacă îi va da însă un șut PPDA, vor urma repercusiuni. PPDA ar putea scufunda celebra corabie a Maiei Sandu” a atenționat Corneliu Ciurea.

20,4 la sută dintre respondenții sondajului au menționat că au încredere în Maia Sandu. De asemenea, 20,2 la sută sunt dispuși să o susțină pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale.

Fluxul de știri
0