Weekend sângeros la Londra: Crimă, înjunghieri şi împuşcături – 2020, an al violenţelor?

© AP Photo / Markus SchreiberPolice officers patrol Westminster Bridge with the Houses of Parliament in the background, on election day in London, Thursday, June 8, 2017.
Police officers patrol Westminster Bridge with the Houses of Parliament in the background, on election day in London, Thursday, June 8, 2017.  - Sputnik Moldova
Abonare
În Londra a fost un alt weekend plin de violenţe, mai multe persoane fiind rănite şi una ucisă. Este posibil ca anul 2020 să fie la fel de violent ca şi 2019, care, potrivit datelor oficiale, a fost unul dintre cei mai violenţi ani de care a avut parte Londra.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik, Doina Crainic. În weekend, în Londra au fost înregistrate șase incidente violente, soldate cu un mort și mai mulți răniți.

Duminică, în zona Wood Green a fost chemată Poliţia, înainte de ora 19.00, după ce au fost auzite două împușcături, potrivit mylondon.news. Un bărbat a fost împușcat în picior și transportat la spital. Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că se fac cercetări şi a cerut martorilor să se adreseze autorităților pentru identificarea făptașilor.

Un alt bărbat a fost dus la spital, fiind rănit după o bătaie în nordul Londrei, lângă White Hart Lane.

„Poliția a fost chemată sâmbătă, 25 ianuarie, la ora 17:55, în urma unei încăierări în parcul Northumberland, N17. Un bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost dus la spital, suferind o tăietură la cap”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

De asemenea, un bărbat a fost dus la spital după ce a fost înjunghiat pe Goldborne Road, în vestul Londrei. Atacul s-a petrecut sâmbătă, 25 ianuarie, în jurul orei 15.00. Victima, în vârstă are 20 de ani, a fost dusă la spital şi, din fericire, a supravieţuit. În urma incidentului, a fost activată secțiunea 60 pentru North Kensington, iar ofițeri de poliție suplimentari patrulează prin zonă.

Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova a expediat propunerile de summit pentru cei 5 membri ai CS al ONU

Un alt incident violent a avut loc pe Tolworth Broadway, în Surbiton, sâmbătă dimineață: un tânăr de 19 ani a fost dus la spital după ce a fost înjunghiat în spate. Din fericire, victima a fost externată după ce a fost tratată. Tolworth Broadway a fost temporar închis după incident.

De asemenea, serviciile de urgență s-au prezentat la locul unei înjunghieri raportate pe Greenwich High Road, sâmbătă dimineață, în jurul orei 2:00, însă nu au găsit pe nimeni la fața locului. La scurt timp, un bărbat înjunghiat, în vârstă de circa 30 de ani a apelat la un spital din sudul Londrei. Din fericire, rănile sale nu îi pun viața în pericol. Poliția crede că există legătură între cele două incidente. Nu au fost făcute arestări, iar poliția continuă să investigheze.

O altă înjunghiere a avut loc în Shepherd’s Bush și Hammersmith, în vestul Londrei. Poliția Metropolitană a fost chemată vineri, 24 ianuarie, în jurul orei 19.00, unde au găsit un bărbat înjunghiat în strada Becklow, la W12. La fața locului au fost ofițeri și echipaje ale Ambulanței din Londra. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. 

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Încercările de a trece sub tăcere crimele naziștilor sunt amorale
Vineri, la ora 12:09, poliţia a fost chemată după ce a avut loc un alt atac violent. Un tânăr în vârsta de 20 de ani, a fost înjunghiat în Croydon, pe Christie Drive, fiind atacat de doi bărbați. Paramedicii au intervenit rapid, iar tânărul a fost transportat la spital, unde se află în stare gravă. Detectivii investighează și fac apel la martorii care au informații cu privire la acest atac brutal.

Din nefericire, unul dintre atacuri s-a soldat cu un mort. Un bărbat a fost înjunghiat mortal în Clapton, Hackney. Poliția a fost chemată la o adresă din Mount Pleasant Lane, vineri (24 ianuarie) la ora 23.29. La fața locului au ajuns ofițeri ai Poliției Metropolitane și ai Serviciului de Ambulanță din Londra.

Un bărbat a fost găsit cu răni provocate prin înjunghiere, în interiorul proprietății. Din păcate, în ciuda intervenției paramedicilor, bărbatul a murit la scurt timp.

În legătură cu incidentul, un bărbat de 27 de ani a fost arestat la fața locului sub suspiciunea de omor și a rămas în arest la o secție de poliție din Londra.

Fluxul de știri
0