Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a expediat propunerile de summit pentru cei 5 membri ai CS al ONU

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova a expediat celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU propunerea de organizarea unui summit, la inițiativa lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Încercările de a trece sub tăcere crimele naziștilor sunt amorale
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Mesajul cu detalizarea ideilor președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru summitul liderilor statelor cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU a fost expediat destinatarilor vineri, 24 ianuarie, nu există un termen limită a organizării summitului, dar și nici un loc anume pentru pentru desfășurarea lui, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Într-un discurs rostit la Forumul Mondial dedicat memoriei Holocaustului, președintele Rusiei a propus organizarea unei reuniuni a șefilor statelor care au statutul de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU – Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie și a declarat că Rusia va expedia în cel mai scurt timp respectivele oferte liderilor celor cinci țări.

“Au fost expediate vineri, după rostirea discursului. Am putea presupune că luând în considerație zilele de odihnă, azi vor fi prezentate de către ambasadele noastre oficialilor prin intermediul ministerelor afacerilor externe, așa cum prevede practica diplomatică. Vom aștepta”, a spus Peskov.

Fiind întrebat când ar putea sosi răspunsurile, Peskov a declarat că nu există un termen limită.

“Nu există niciun termen limită și nu poate fi, însă considerăm că importanța subiectului propus, ar trebui să fie împărtășită de toți, iată de ce sperăm că vor urma reacții de răspuns”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

De asemenea, Peskov a remarcat că nu este vorba de organizarea summitului la Moscova.

Президент РФ В. Путин встретился с членами сборной команды РФ по дзюдо - Sputnik Moldova
Rusia
Experții au comparat politica externă a lui Putin cu judo

“În niciun caz. Președintele a spus că nu îi pasă de loc și dată. Pentru el contează desfășurarea lui. Anume din acest motiv a propus acceptarea ideii că cele cinci state trebuie să se întâlnească. Potrivit lui, această întâlnire poate fi organizată oricând, în orice oraș”, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea el a menționat că nu se examinează oportunitatea organizării acestui summit în luna mai.

“Probabil, e prea devreme în mai. Pe de altă parte, totuși e vorba de o aniversare a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Există alte posibile puncte ale calendarului internațional în acest an, pe lângă cele 75 de ani de la Victorie. Împreună cu toată lumea sărbătorim 75 de ani de la înființarea ONU, există alte puncte ale calendarului internațional. Dar acest lucru deja ține de partea tehnică. Mai întâi de toate contează atingerea unui consens și a unei înțelegeri comune a actualității problemei invocate de președinte”, a spus Peskov.

Fluxul de știri
0