Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Încercările de a trece sub tăcere crimele naziștilor sunt amorale

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a transmis un mesaj participanților la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, care s-a desfășurat la Moscova.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. În mesajul său adresat participanților la seara de comemorare a victimelor Holocaustului, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat că ororile comise de naziști nu au termen de expirare și nu pot fi uitate sau iertate, de aceea, încercările de a rescrie istoria sunt imorale și inadmisibile. 

Potrivit liderului de la Kremlin, transmiterea adevărului istoric generațiilor viitoare despre cel mai sângeros război al secolului trecut și despre milioanele de oameni care au murit în confruntări este o datorie comună a tuturor. 

”Holocaustul este una dintre cele mai sumbre și tragice pagini din istoria mondială. Crimele naziștilor și aliaților lor nu au termen de expirare. Ele nu pot fi uitate și nici iertate. Orice încercare de a trece sub tăcere aceste evenimente și de a rescrie istoria sunt inadmisibile și amorale”, se menționează în mesajul președintelui rus, postat pe site-ul Kremlinului.

Anual, pe 27 ianuarie este marcată Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului. Șase milioane de evrei au fost exterminați în ghetouri și lagărele de concentrare de către naziști. Anume în această zi, pe 27 ianuarie, a fost eliberat lagărul morții Auschwitz din Polonia.

Fluxul de știri
0