Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină
Chicu promite: După programul Prima Casă va urma programul Prima Mașină - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la care a fost examinat modul de desfășurare a programului Prima Casă. La ședință au participat responsabili de la Ministerul Finanțelor și ODIMM, instituția ce examinează dosarele și oferă garanțiile de stat.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. „Ne interesează evoluția programului Prima Casa, să știm cât de solicitate sunt programele și care e evoluția lor pe fiecare componentă în parte”, a declarat, în debutul ședinței, Ion Chicu.

Chei - Sputnik Moldova
Societate
„Prima Casă”: Câte locuințe au fost procurate de la lansarea programului
Directorul ODIMM, Iulia Costin, l-a informat pe prim-ministru despre numărul de beneficiari ai programului și geografia aplicării lui. Până în prezent, sunt 3956 de beneficiari, dintre care 2776 sunt familii tinere, iar 1180 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani, iar valoarea medie a locuințelor procurate este de 591 de mii de lei. 3707 de locuințe au fost procurate în zonele urbane și 249 - în zonele rurale.

Premierul a menționat că pentru anul 2020 au fost bugetate mijloace suficiente pentru programul Prima Casă, iar Guvernul intenționează să extindă programul în viitorul apropiat și asupra procurării altor active, inclusiv automobile.facilităț

Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Șoc pe piața imobiliară: Vezi ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor
„Programul este destinat tinerilor și trebuie adaptat la necesitățile și așteptările lor. Vreau să sporim dorința tinerilor de a rămâne în țară. Ne interesează ca programul să fie mai intens aplicat pentru zonele rurale”, a spus șeful Executivului.

Ion Chicu a solicitat ODIMM, ținând cont de experiența care a fost acumulată, să întreprindă măsuri de simplificare și digitalizare a procedurilor de birocratice.

„Vă rog să găsiți o soluție cum oferim suport tinerilor care au angajat credite imobiliare până la lansarea programului Prima Casa și să-i integrăm în program”, le-a solicitat premierul responsabililor de la Ministerul Finanțelor, precizează Direcţia Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova.  

Fluxul de știri
0