Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Prima Casă”: Câte locuințe au fost procurate de la lansarea programului

CC0 / Pixabay / mastersenaiper / Chei
Chei - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți moldoveni apelează la programul guvernamental „Prima Casă”. De la lansare până în prezent, numărul de beneficiari a crescut considerabil.

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Aproape patru mii de moldoveni și-au procurat o casă prin intermediul programului guvernamental „Prima Casă”. Astfel, de la lansarea în 2018 a programului, 2720 de familii și 1151 de tineri necăsătoriți au trecut la casa lor.

Дом - Sputnik Moldova
Societate
„Prima Casă” tot mai accesibilă pentru moldoveni: Vezi ce se întâmplă

Din numărul total de 3871 de beneficiari, 516 persoane au parte de compensații în cadrul Programului Prima Casă 2, destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. Totodată, 1295 de persoane care au mai mulți copii minori la întreținere beneficiază de compensații în cadrul „Prima Casă 3”. Beneficiari de compensații din bugetul de stat sunt și angajații companiilor private. Astfel, la program sunt înregistrați 227 de beneficiari.

Cifrele ministerului de Finanțe al Republicii Moldova arată că cei mai mulți moldoveni și-au procurat locuințe în orașe și doar 241 de persoane și-au dorit o casă în mediul rural. Cele mai multe locuințe au fost procurate în municipiile Chișinău și Bălți, UTA Găgăuzia și raionul Cahul. Programul „Prima casă” a fost lansat în martie 2018.

Fluxul de știri
0