Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Averile unui adjunct al procurorului general, în vizorul ANI – Despre cine este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a luat act de investigația jurnalistică în care este vizat procurorul Ruslan Popov și a transmis materialele pentru examinare către Agenția Națională pentru Integritate.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Astăzi, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul lui Ruslan Popov (adjunctul procurorului general), care este vizat într-o investigație jurnalistică a portalului anticorupție.md și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, își cere scuze publice: Vezi de la cine
Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorul Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui și soției, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui, toate mijloacele financiare investite având proveniență legală, ce pot fi confirmate.

Totodată, Ruslan Popov susține că părinții nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Maică-sa a muncit și muncește de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde sunt stabiliți, de peste 10 ani cu traiul și fratele său, împreună cu familia, care au investit în afacerea respectivă mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Curtea de Apel Chișinău s-a pronunțat în privința lui Viorel Morari: Decizia judecătorilor
Referitor la proprietățile acestuia, agonisite inclusiv de părinții soției: aceștia au locuit și muncit toată viața în Ucraina (Ismail), au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de 5 ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea lui și a familiei lui sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii.

Procuratura Generală anunță că este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi.

Fluxul de știri
0