Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, își cere scuze publice: Vezi de la cine

Abonare
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a prezentat publicului larg o radiografie a controalelor efectuate la Procuratura Anticorupție și PCCOCS. Concluziile procurorului-șef arată o situație îngrijorătoare în domeniu.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, activitatea Procuraturii Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale este plină de carențe. 

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Curtea de Apel Chișinău s-a pronunțat în privința lui Viorel Morari: Decizia judecătorilor
De exemplu, analizele efectuate au identificat cazuri când pornirea dosarelor s-a făcut în lipsa bănuielilor rezonabile, doar în baza unor rapoarte fără suport factologic, fără confirmare documentară și probatorie, în multe dintre cazuri doar în scopul efectuării interceptărilor și altor măsuri speciale de investigații.

O altă încălcare gravă scoasă la iveală de Stoianoglo vizează interceptarea convorbirilor unui conducător CNA.

Încălcarea flagrantă a drepturilor persoanelor la informare despre măsurile speciale efectuate în privința lor

Cu referire la cazurile de rezonanță, Stoianoglo a menționat că acestea au fost mediatizate pentru a induce în eroare opinia publică. De fapt, potrivit procurorului general, s-a mimat faptul că se fac investigații complete, pentru a sustrage atenția de la alte cazuri importante.

”Îmi pare rău pentru ceea ce am constatat în urma verificărilor la cele două procuraturi specializate și vreau să transmit astăzi câteva mesaje. În primul rând, vreau, să-mi cer scuze public, în numele instituției pe care o reprezint, față sutele de cetățeni care ilegal au fost urmăriți penal de procurori”, a declarat procurorul general.

Alexandr Stoianoglo a dat asigurări că noua conducere a Procuraturii ”va reseta sistemul organelor procuraturii și-l va readuce în albia normalității și legalității, în spiritul respectului față de drepturile și libertățile fundamentale ale omului”.

După investirea sa în funcția de procuror general, Alexandr Stoianoglo a dispus o serie de controale la Procuratura Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Fluxul de știri
0