Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Apel Chișinău s-a pronunțat în privința lui Viorel Morari: Decizia judecătorilor

© Sputnik / Miroslav RotariВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins astăzi solicitarea avocaților lui Viorel Morari privind schimbarea măsurii preventive.

CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au examinat astăzi solicitarea avocatului lui Viorel Morari privind schimbarea măsurii preventive.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri șocante: Ce s-a întâmplat la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Apărătorul lui Morari susține că se va adresa Avocatului Poporului în legătură cu ”condițiile inumane” în care este deținut clientul său.

Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile acum o săptămână. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana.

Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vlad Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

”Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”, a menționat anterior Procuratura.

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, la indicația procurorului general, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate percheziții la Procuratura Anticorupție, iar ulterior șeful instituției, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă determinată.

Mai devreme, Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc s-a desfășurat cu grave abateri. Procurorul general l-a criticat în acest sens pe Viorel Morari, despre care a spus că ar fi tergiversat intenționat dosarele privind frauda bancară.

Fluxul de știri
0