Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări importante în cadrul Centrului Municipal de Tineret - detalii

© Sputnik / OsmatescoPetru Grecu
Petru Grecu - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare zi, Centrul Municipal de Tineret este frecventat de zeci de tineri care participă la diverse activități și se implică în mai multe proiecte.
Schimbări importante în cadrul Centrului Municipal de Tineret – detalii

Petru Grecu și Denis Sava - Sputnik Moldova
Proiect inedit pentru tineri: Participă în cadrul programului "De la egal la egal"
Centrul Municipal de Tineret este o instituție creată în anul 2019 și oferă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea acestora, contribuind la integrarea lor socială și profesională.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul CMTC, Petru Grecu, a menționat că în anul 2020 vor avea loc schimbări de o importanță majoră pentru instituție. În premieră, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat un buget de 300 de mii de lei pentru activitățile Centrului.

"În 2019 Centrul nu a avut buget. Din acest an însă va fi cu mult mai ușor să prestăm servicii de calitate și prietenoase tinerilor din Capitală", a declarat pentru Sputnik Petru Grecu.

De asemenea, directorul CMTC a menționat că instituția pe care o reprezintă are mai multe obiective pe care își propune să le atingă. Unul dintre cele mai importante este organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor vacante la următoarele patru servicii: serviciul de dezvoltare a tinerilor și animare a timpului liber, serviciul de participare și voluntariat, serviciul de IT și serviciul de informare și documentare a tinerilor.

"Aceste servicii sunt foarte importante pentru ca tinerii noștri să vină și să beneficieze gratuit în continuare de aceste activități, doar că din 2020 vom angaja specialiști care le vor oferi tot suportul în diverse domenii. Anul trecut veneau experți de peste hotare, însă deja vor lucra cu specialiștii noștri pe diferite segmente", a menționat directorul instituției.

Totodată, Petru Grecu s-a referit la diverse programe importante care vor fi lansate în acest an pentru tinerii din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0