Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect inedit pentru tineri: Participă în cadrul programului "De la egal la egal"

© Sputnik / OsmatescoPetru Grecu și Denis Sava
Petru Grecu și Denis Sava - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat Programul municipal de dezvoltare personală a tinerilor "De la egal la egal", unde participanții vor putea dezvolta abilități practice și se vor implica în desfășurarea programelor pe interese.
Proiect inedit pentru tineri: Participă în cadrul programului "De la egal la egal"

Potrivit directorului Centrului Municipal de Tineret, Petru Grecu, inițiativa de a organiza acest inedit program le aparține reprezentanților din cadrul Centrului Municipal de Tineret din mai multe localități, care au avut sarcina de a identifica principalele probleme cu care se confruntă tinerii în zilele noastre.

"Tinerii din diverse localități erau invitați să discute despre cele mai stringente probleme. În urma solicitărilor, am ajuns la concluzia că acest program este deosebit de important și necesar pentru actuala generație", a declarat Petru Grecu.

Astfel, până în luna decembrie, aproximativ 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani  vor fi informați și instruiți cum să devină formatori de la egal la egal, participând la:

  • Sesiunea de informare a tinerilor privind tehnici de lucru de la egal la egal;
  • Activități de formare în domeniul dezbaterilor și un campionat de dezbateri de la egal la egal;
  • Ateliere de instruire pe diverse domenii de interese (inițierea proiectelor, advocacy, ecologie, sănătate, leadership).

După finalizarea cursurilor de instruire, tinerii vor aplica cunoștințele lor în practică și vor distribui informația la alți aproximativ 400 de tineri.

Etapa de înscriere a participanților se va desfășura până pe 12 octombrie. Formularul poate fi completat aici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0