Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea a două ministere, chemată la discuții de premierul Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Премьер-министра Иона Кику и Правительства с мэрами Республики Молдова
Встреча Премьер-министра Иона Кику и Правительства с мэрами Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Economiei și cel al Agriculturii au fost convocați în ședință de premierul Ion Chicu pentru a analiza problemele din sectorul zootehnic.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Premierul Ion Chicu a convocat într-o ședință conducerea ministerelor Economiei și Agriculturii pentru a discuta problemele cu care se confruntă producătorii din sectorul zootehnic. Oficialii au vorbit despre impactul cotei TVA de 20 la sută asupra dezvoltării sectorului zootehnic, problemele cu care se confruntă producătorii la exportul produselor, dar și despre pierderile sectorului din cauza lipsei unei infrastructuri de certificare a producției animalieră.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Câte un polițist în fiecare sat, care va ști ce gânduri are fiecare localnic

Pe de altă parte, reprezentanții sectorului zootehnic au solicitat susținerea Guvernului pentru promovarea exportului, asistență financiară, dar și o politică de protejare a producătorului local.

„Sunt sigur că pot fi identificate modalități de administrare fiscală capabile să crească competitivitatea sectorului zootehnic autohton. Rog să vă implicați activ în elaborarea propunerilor pentru politica fiscală și să țineți cont că acestea trebuie să fie definitivate și puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2021. Între timp, vom găsi măsuri pe termen scurt care vor susține producătorii autohtoni”, a adăugat Chicu. 

Prim-ministrul a solicitat, de asemenea, intensificarea procesului de acreditare a laboratoarelor de testare a produselor de origine animalieră și identificarea mijloacelor financiare pentru acestea.

Fluxul de știri
0