Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Câte un polițist în fiecare sat, care va ști ce gânduri are fiecare localnic

© Photo : Facebook / Igor Dodon Ion Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Ce pun la cale autoritățile de la Chișinău: Câte un polițist de sector în fiecare sat, care va ști ce gânduri are fiecare localnic.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. După ședința de lucru tradițională din fiecare zi de luni, la care participă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu, ultimul a ieșit cu declarații în fața presei.

Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat ședința Cabinetului de miniștri - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul vrea ”schimbarea la față” a polițiștilor de sector: Ce îl nemulțumește pe Chicu
Chicu a spus că printre alte subiecte discutate, cei trei au abordat problema creșterii numărului de infracțiuni din ultima perioadă. Și drept soluție pentru această situație, s-a luat decizia de a restabili instituția polițistului de sector în fiecare localitate din țară.

"Pe parcursul săptămânii trecute, am făcut o analiză a situației și am cerut Ministerului de Interne și instituțiilor statului să elaboreze urgent un program de restabilire a institutului polițistului de sector. Din 209 încoace, acest institut a fost desființat în linii mari. Noi nu mai avem polițist care discută cu cetățenii, care discută cu tinerii, care, în mare parte, sunt acei care au rămas și fără părinți, care au plecat și ei au fost educați de bunei. Școala nu mai are rolul de educator pe care îl avea odată și acești tineri au rămas fără suportul și atenția societății. Rolul respectiv îl îndeplinea polițistul de sector", a declarat premierul Chicu.

Павел Войку - Sputnik Moldova
Salariile polițiștilor – majorate cu 10 la sută din 2020, anunțul lui Voicu

El  mai spus că reforma poliției efectuată în anii 2011-2012, pe care a numit-o faimoasă, a scos acest institut, l-a eliminat.

"Acum nimeni nu mai interacționează cu cetățenii, cetățenii nu mai știu unde să sune în caz de probleme. Iată noi i-am solicitat Ministerului de Interne ca în câteva săptămână să pregătească acest program. Noi vom restabili în fiecare localitate polițistul de sector, care va avea pașaportul fiecărui locuitor, va știe cu ce se ocupă fiecare localnic, ce gânduri are, mai ales, tinerii", a spus ministrul.  

El a spus că pentru realizarea acestui proiect sunt necesare mijloace financiare importante, vor trebuie angajați un număr important de polițiști de sector, dat fiind că astăzi "avem un polițist la patru sate".

Fluxul de știri
0