Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Justiției spune ce se va întâmpla cu judecătorii în viitorul apropiat

© Sputnik / OsmatescoFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii care vor pica testul integrității din cadrul procesului de evaluare a magistraților vor pleca definitiv din sistemul judecătoresc. Declarația a fost făcută la Radio Sputnik Moldova de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că evaluarea judecătorilor va duce la eliminarea magistraților cu probleme de integritatea. Sistemul judecătoresc va fi astfel asanat de cei care înfăptuiesc justiția din prisma propriilor interese sau ale unui grup îngust.

Vasile Botnari și Ion Druță - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Curții Supreme de Justiție poate fi reținut și arestat: Decizia CSM

”Este evaluarea profesionalismului, care se face și astăzi și ține cont de profesionalism, acuratețe și statistici bun. Există o a doua evaluare care se face într-o procedură separată unde se evaluează integritatea – evaluarea intereselor, elementelor de coruptibilitate. În cazul evaluării integrității, dacă judecătorul pică testul, atunci el părăsește sistemul”, a adăugat Fadei Nagacevschi.

Șeful de la Justiție spune că va merge în toată țara, pe la judecătorii, pe la procuraturi pentru a lua cunoștință de probleme și carențele din activitatea instituțiilor de justiție din localitățile Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0