Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Curții Supreme de Justiție poate fi reținut și arestat: Decizia CSM

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Botnari și Ion Druță
Vasile Botnari și Ion Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Suprem al Magistraturii a aprobat astăzi sesizarea procurorului general în privința președintelui Curții Supreme de Justiție.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, poate fi reținut, adus silit, percheziționat, arestat și chiar tras la răspundere penală, Decizia a fost luată astăzi de membrii Consiliului Suprem al Magistraturii după sesizarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu în privința președintelui CSJ.

„Se aprobă și se oferă Procurorului General acordul cu privire la pornirea urmăririi penale, reținere, aducere silită, percheziție, arestare și tragerea la răspundere penală a unui judecător”, precizează membrii CSM.

Procurorii desfășoară percheziții la domiciliul președintelui CSJ, Ion Druță>>>

Amintim, o sesizare în acest sens a venit din partea Procurorului General interimar la data de 22 octombrie. Sesizarea are legătură cu un nou dosar penal intentat de Procuratura Generală și inițiat după ce în biroul lui Druță au avut loc percheziții. Totodată, CSM a abrobat astăzi cererea de demisie a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. 

Fluxul de știri
0