Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou summit UEEA, cu participarea Moldovei

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaФлаги России, Кыргызстана, Казахстана, Беларуси, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза (ЕАЭС)
Флаги России, Кыргызстана, Казахстана, Беларуси, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза (ЕАЭС) - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va participa la Consiliul Interguvernamental Eurasiatic. Anunțul este făcut printr-un comunicat de presă de către organizatorii reuniunii. Ședința de lucru va avea loc în data de 31 ianuarie, la Almaty, Kazahstan.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Șefii guvernelor statelor membre ale Uniunii Economie Euro Asiatice se reunesc la sfârșitul lunii la Almaty, Kazahstan. La eveniment este așteptat și șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău, țara noastră având statut de observator în cadrul acestui organism internațional.

Пробки и кот в мешке: предновогодняя встреча лидеров ЕАЭС и СНГ - Sputnik Moldova
Video
Sanct Petersburg: Întâlnirea liderilor UEEA și CSI, înainte de Revelion

Principalele teme care urmează să fie abordate țin de relațiile comerciale dintre statele membre, diversificarea oportunităților de export și eliminarea barierelor tarifare interne.

Uniunea Economică Eurasiatică a fost creată în baza Uniunii Vamale dintre Rusia, Kazahstan, Belarus și a Spațiului Economic Unic. Este o organizație internațională regională de integrare economică. Actualmente, membri ai UEEA sunt Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kirghizia. UEEA este una dintre cele mai mari uniuni economice, cu peste 183 milioane de consumatori. Funcționează în baza normelor universale și a principiilor OMC. A fost creată o piață comună, cu circulația liberă a mărfurilor, capitalurilor și forței de muncă.

În decembrie 2018, Republica Moldova a participat pentru prima dată la summit-ul UEEA în calitate de observator, după ce a devenit prima țară care a obținut un astfel de statut.

Fluxul de știri
0