Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intersecții: Tatiana Rusu Jizdan, într-o discuție de suflet cu Andrei Porubin

© Photo : Facebook / Tatiana Rusu JizdanTatiana Rusu Jizdan
Tatiana Rusu Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Intersecții", Tatiana Rusu Jizdan a dezvăluit detalii mai puțin cunoscute despre cariera sa și viața personală.
Intersecții: Tatiana Rusu Jizdan într-o discuție de suflet cu Andrei Porubin

Tatiana Rusu Jizdan este cunoscută în mediul public drept organizatoare a mai multor acțiuni de caritate. Femeia s-a născut în Anenii Noi, însă a emigrat în Germania, unde se află de mai mulți ani.

Spune că vine în Moldova destul de des și, chiar dacă a studiat pedagogia, în prezent face ceea ce îi aduce cu adevărat satisfacție – acte de caritate.  

Atunci când cineva face lucruri frumoase, este privit cu ochi buni de unii, iar altcineva simte doar invidie, afirmă Tatiana Rusu Jizdan, care mai spune că a început să se obișnuiască cu aceste situații.

"Când am început aceste activități, mă gândeam că, dacă faci bine, vei fi răsplătit la fel. Mă gândeam cel puțin să nu mi se arunce vorbe urâte. Totuși, reacțiile sunt diferite, la fel ca oamenii. Cu timpul, am învățat că este ceva normal: lumea nu gândește la fel, nu acționează la fel. Dacă eu fac acest lucru, nu înseamnă că toți trebuie să o facă", a spus Tatiana Rusu Jizdan.

Ea a povestit că primele acte de caritate le-a făcut când avea 20 de ani. Atunci, a organizat două acțiuni datorită cărora au fost ajutați mai mulți copii și bătrâni.

"Această pornire sufletească a venit 10 ani în urmă, când lucram în Moldova. Pe atunci însă îmi era foarte greu să organizez asemenea acțiuni, nu aveam poate darul de a convinge și nu eram pregătită să continui acest drum", a menționat Tatiana.

Soarta te găsește oriunde

Peste un timp, conjunctura a dus-o pe Tatiana în Germania. Într-o zi, pe un grup creat pe Facebook, cineva a cerut ajutor. Printr-o o simplă postare pe rețelele de socializare, Tatiana a soluționat problema. Atunci deja era stabilită în Germania.

"De atunci, am înțeles că acesta este felul meu de a fi – de a ajuta pe cei care au cu adevărat nevoie de suport. Îmi aduce împlinire că cineva se simte mai bine, că a mâncat astăzi și că este mai fericit. Sunt împlinită, învăț și mă redescopăr în fiecare zi", a punctat Tatiana.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0