Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tablete performante pentru deputați: Vezi ce vor face cu ele

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaРоскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter
Роскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Parlamentului Republicii Moldova vor dispune de tablete în sala de plen. Acestea vor fi folosite pentru votul electronic și documentarea pe pagina web a Legislativului și nu pentru jocuri sau filme.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Serviciul de presă al Parlamentului anunță într-un comunicat de presă că achiziția de tablete se face în cadrul proiectelor e-Parlament și e-vot.

Марина Радван - Sputnik Moldova
Politică
Socialista Marina Radvan revine în Parlament: Pe cine îl va înlocui

”Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului”, se mai menționează în comunicat.

Mai mult, specialiștii Parlamentului lucrează la o nouă pagină web și un sistem de vot electronic. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0